Skip to content

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Har du planer på att renovera?
Här är några saker du behöver veta om.

[/vc_column_text][vc_column_text]Din bostadsrätt är upplåten med nyttjanderätt, men inte med äganderätt. Det innebär att du har stora – men inte obegränsade – rättigheter att påverka lägenhetens utseende.

Lägg om golv, måla, tapetsera, byt ut skåp och så vidare efter eget tycke och smak, men när det gäller en större renovering och ombyggnation såsom av exempelvis badrum och/eller kök, måste renoveringen dock godkännas av styrelsen.

Så här ansöker du 

[/vc_column_text][vc_btn title=”Ladda ned ansökan (Riksbyggens dokument)” color=”inverse” size=”lg” i_icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fmedia.stockholmshus7.se%2F2019%2F02%2Fombyggnation.pdf||target:%20_blank|”][vc_column_text]

Mejla sedan din ifyllda ansökan till info@stockholmshus7.se

Du som medlem ska säkerställa att ombyggnaden genomföras på ett fackmannamässigt sätt samt stå för samtliga av ombyggnaden uppkomna kostnader. Dessutom måste du själv ombesörja inhämtandet av samtliga tillstånd som berörda myndigheter och instanser önskar.

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Så gör du med
byggavfall och grovsopor.

[/vc_column_text][vc_column_text]Byggavfall och grovsopor fraktas till en återvinningscentral- förslagsvis Östberga återvinningscentral.

  • Du kan också se till så avfallet blir bortfraktat genom att köpa en sopsäck som inkluderar frakt- från exempelvis Big Bag.

Ta hänsyn till dina grannar.

Planera ditt arbete och tänk på att använda ”sunt förnuft” när du arbetar/renoverar i lägenheten så dina grannar inte
blir störda under tidiga helgmorgnar eller sena vardagskvällar. Prata gärna med dina grannar och kom överens så blir det tydligt för alla. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]